Aardbeien

Onweerstaanbaar lekker!

Aardbeien zijn geliefd bij jong en oud. Ze zijn zoet en sappig en hebben een heerlijk aroma. Aardbeien zitten boordevol vezels, vitamines en mineralen; voedingsstoffen voor een goede gezondheid. Bovendien zijn ze ook nog eens caloriearm, een gezond tussendoortje dus! Wij telen het hele jaar aardbeien. Van mei tot oktober in de buitenteelt en in de overige maanden in de kas. Geniet van dit mooie rode fruit wanneer je maar wilt!

De beste zorg voor lekker en gezond fruit

Wij oogsten onze aardbeien wanneer ze mooi rood en rijp zijn. Alleen de beste kwaliteit wordt geselecteerd. Na het oogsten worden de aardbeien direct gekoeld en verpakt.  Onze bedrijven voldoen aan de strengste normen en zijn gecertificeerd Global Gap en FSSC. Wij telen diverse rassen aardbeien zoals de Magnum, Sonata en Murano. In onze proeftuin zijn wij altijd op zoek naar nieuwe rassen met een ultieme smaak om u van het lekkerste fruit te voorzien.

Onze telers

Wij telen onze aardbeien op meerdere locaties in Brabant. Kijk voor een overzicht van onze velden en kassen op onze contactpagina. Alle aardbeien worden op eigen locaties gekoeld en verpakt  totdat ze getransporteerd worden naar Albert Heijn. Zo bewaken wij de kwaliteit!

Waar kunt u onze aardbeien kopen?

Al meer dan 35 jaar worden onze aardbeien in de schappen van de Albert Heijn verkocht. En daar zijn wij trots op! U vindt onze aardbeien bij supermarkten verspreid over heel Nederland. Op de verpakking kunt u lezen waar uw aardbeien vandaan komen. Via de code op de verpakking kunnen wij de aardbeien traceren tot aan het perceel waarop deze geoogst zijn! Wilt u meer weten over uw fruit? Wij beantwoorden graag uw vraag!

Van plant tot aardbei

Bij Genson hebben wij het hele proces van plantvermeerdering tot aan het schapklaar leveren van een doosje aardbeien in eigen hand. Met passie, vakmanschap en innovatie telen onze mensen de meest smaakvolle aardbeien. Dit doen wij op een duurzame wijze met zorg en aandacht voor onze natuurlijke omgeving.

Teelt

Het telen begint bij gezonde planten welke wij vermeerderen in onze luisvrije kassen. Wij telen diverse rassen en typen planten. In de buitenteelt worden de planten vanaf het vroege voorjaar op stellingen geplant op een substraat van houtvezel en turf.  In de kas planten we in de zomer de eerste planten. De planten worden middels druppelslangen automatisch voorzien van water en meststoffen.

Lees hier meer over onze planten.

Gewasbescherming

Onze planten groeien beschermd in tunnels, onder regenkappen of in de kas. Hierdoor heeft het weer minder invloed op het gewas en kunnen wij biologische middelen inzetten om schadelijke insecten te weren. Daarnaast worden niet biologische gewasbeschermingsmiddelen ingezet om overige ziektes te bestrijden. De MRL (maximale residu limiet) is het wettelijk toegestane maximale residu (restgehalte) van een stof in of op levensmiddelen. Onze normen liggen minimaal 50% onder deze wettelijke norm. Dat is écht zorgeloos genieten van onze aardbeien!

Bijen en hommels

Voordat er aardbeien aan de plant groeien hebben we de hulp nodig van de bij of de hommel. Zodra de plant in bloei staat gaan de bijen en hommels aan het werk. Bloem voor bloem wordt bestoven waardoor de bevruchting plaatsvindt. Zodra een bloem goed is bestoven vallen de witte bloemblaadjes af en gaat de vrucht groeien. Eerst is de aardbei groen, dan wit en uiteindelijk krijgt de aardbei zijn mooie rode kleur.

Oogst

In de buitenteelt worden de eerste aardbeien rond half mei geoogst. Afhankelijk van het weer plukken we hier tot begin oktober. De productie in de kas komt dan in volle gang waardoor we ook in de overige maanden aardbeien kunnen leveren. Doordat wij op stellingen telen kunnen onze medewerkers staand het fruit plukken. Alleen de beste kwaliteit, mooi rood en rijp fruit wordt geselecteerd. Het 2e klasse fruit vindt zijn weg in o.a. sappen, jam, smoothies en ijs.  Daarnaast wordt een deel van de vruchten met een imperfectie verwerkt in ODAVI. Likeur, bubbles, gin en low-gin op basis van aardbei en framboos. Kijk op de website voor meer informatie https://odavi.nl/  

Verpakken

Onze nieuwe verpakkingshal voldoet aan alle hygiëne eisen. De aardbeien worden hier gewogen en gecontroleerd. Vervolgens wordt het bakje voorzien van een folie met opdruk waarop de herkomst en de houdbaarheidsdatum te lezen is. Daarnaast wordt er een code opgedrukt waardoor de aardbeien traceerbaar zijn. Na het verpakken worden de aardbeien direct in de koeling geplaatst waarna ze binnen 1 dag bij ons opgehaald worden voor levering bij Albert Heijn.

Transport

De aardbeien worden dezelfde of de volgende dag door Bakker Barendrecht opgehaald en afgeleverd bij Albert Heijn. Bakker Barendrecht is de inkoper van groenten en fruit voor Albert Heijn. Nauw overleg met Bakker zorgt ervoor dat vraag en aanbod zoveel mogelijk op elkaar afgestemd worden. Zo bent u verzekerd van het meest verse fruit.