Planten

Your future is in our plants

Genson Quality Plants is een internationale topleverancier van aardbeien-, frambozen- en bramenplanten voor de professionele teelt. Vermeerderen, opkweken, verpakken, koelen en leveren; het hele proces houden wij in eigen hand. Wij zijn gespecialiseerd in grote volumes van een constante kwaliteit en leveren maatwerk. En dat maakt ons zo bijzonder. Met onze planten wordt de basis gelegd voor een succesvolle teelt. Hier begint het. Genson Quality Plants produceert hoogwaardige planten en past daarbij moderne, innovatieve en duurzame teeltmethoden toe. Vanzelfsprekend hebben wij intensief contact met onze klanten. Zij maken hun wensen aan ons kenbaar, zodat wij hierop kunnen anticiperen. Onze planten vinden hun weg door heel Europa en daarbuiten. Belangrijke afzetgebieden zijn Nederland, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België, Frankrijk, Polen en de Scandinavische landen. Met trots presenteren wij u onze variëteiten.

ALLEEN DE BESTE Kwaliteit!

Dutch Prebasic Material

Onze ervaren teeltspecialisten zetten zich in om de meest gezonde en vitale planten te leveren voor een vruchtbare teelt. Wij kweken uitgangsmateriaal op van hoge kwaliteit welke het label ‘VIP’ krijgen, oftewel Very Important Plants. In onze hyper hygiënische kas in Helmond werken researchers en teeltspecialisten samen aan het in stand houden en vermeerderen van diverse rassen zachtfruit planten voor de professionele teelt. Zij houden zich aan zeer strenge protocollen en hygiënemaatregelen om zo de kwaliteit en gezondheid van het uitgangsmateriaal te waarborgen.

Een uitgekiend bemestingsschema, bloemonderzoek en een goede registratie van groeiparameters zorgen voor planten met een uitgekiend productiepotentieel. Wij houden het hele teeltproces nauwlettend in de gaten. Daarbij zetten wij ook de kennis in van externe adviseurs en worden onze planten gecontroleerd door Naktuinbouw. Met de planten van Genson legt u de basis voor een succesvolle teelt.

nak_logo_wit
Dutch Organic Plants

Op onze locatie in Westerbeek zijn wij in 2020 gestart met de opkweek van biologische frambozenplanten. Dit doen wij op een perceel welke door 2 grachten en een weg is afgescheiden van onze gangbare velden. Ook de bemestingsunit voor de biologische planten draait volledig afgescheiden van het gangbare gedeelte. Onze biologische opkweek is SKAL gecertificeerd. Deze nieuwe tak binnen de Genson Group vult onze activiteiten goed aan.

In de markt wordt de vraag naar biologische planten steeds groter maar daarnaast vergroten wij hiermee ook onze kennis over biologisch opkweken. Deze kennis willen wij stap voor stap ook meer gaan toepassen bij onze gangbare producten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de salesafdeling van Genson Quality Plants via sales@genson.nl.

GENSON QUALITY PLANTS HEEFT
HET HELE PROCES IN EIGEN HAND

Topmateriaal in eigen beheer
Gecertificeerd plantmateriaal
Luisvrije kassen
Logistieke service
Nauwe samenwerking met verschillende veredelingsprogramma’s
Opkweek van licentiesoorten

Vermeerderen & opkweken

Genson Quality Plants houdt zich al vele jaren bezig met het vermeerderen en opkweken van planten. Wij werken met verschillende veredelingsprogramma’s en kweken licentiesoorten op.  Vermeerdering vindt plaats in luisvrije kassen en tunnels en het opkweken van topmateriaal doen we in eigen beheer. Hierdoor hebben we een betere controle en kunnen we telen naar eigen inzicht en ervaring. Zo kunt u vertrouwen op de beste kwaliteit planten met een sterk groeipotentieel.

Rooien & verpakken

Onze vakbekwame medewerkers zorgen voor het rooien, het zorgvuldig sorteren en het verpakken van onze planten. Vanaf half oktober tot circa half januari rooien wij onze planten van het veld. Van half december tot en met maart worden de planten uit onze verwarmde kassen ingepakt. Genson Quality Plants beschikt over een eigen, modern machinepark, van tractoren tot inpakmachines. Hierdoor zijn wij flexibel en kunnen we snel leveren.

Opslag & transport

Genson Quality Plants koelt alle planten in gecertificeerde vriesruimtes en bewaakt zo continu de kwaliteit van de planten. Een constante temperatuur in de vriesruimtes is hierbij van groot belang. Wij kunnen u het totale logistieke traject uit handen nemen. De bestelde planten zijn op afroep beschikbaar en worden in overleg met u op een bepaalde datum en plaats afgeleverd. Wij werken met vaste transportbedrijven die over de hele wereld kunnen leveren. De planten worden geconditioneerd vervoerd, zodat we te allen tijde de kwaliteit bij aflevering kunnen waarborgen.

BerryNova

In onze proeftuin ‘BerryNova’ testen en ontwikkelen wij in samenwerking met veredelaars nieuwe rassen. We gaan op zoek naar variëteiten met de beste smaak en houdbaarheid. Daarnaast is het natuurlijk ook van groot belang dat de plant ongevoelig is voor ziektes, plagen en schimmels. Dat testen we uitvoerig in onze proeftunnels. Wij adviseren u graag met welke nieuwe rassen u zich kunt onderscheiden bij uw afnemer!