Bramenplanten

De consumptie van bramen kent ook een toenemende vraag. Bramen zijn bijzonder lekker én gezond. Bij Genson Quality Plants kweken wij long canes op in potten, beschikbaar in de variëteiten Loch Ness en Loch Tay. Daarnaast leveren wij plugplanten van de rassen Loch Ness, Loch Tay en Karaka Black. Wij adviseren u graag over onze rassen en planttypen!

PLANTTYPEN

Long canes

Wij leveren long canes in meerdere rassen mét en zonder licentie. De long canes produceren fruit uit knoppen van zijtakken van een tweedejaars stengel, ongeveer 16-18 weken na planten. Long canes worden in één jaar opgekweekt vanuit een plugplant. De vermeerdering vindt plaats in luisvrije kassen waarna ze uitgezet worden op onze speciale bramenvelden. De long canes worden aan het eind van het jaar ingepakt en opgeslagen in onze eigen, moderne vriesruimtes.

Plugplanten

Wij kweken gesneden stek op in trays tot plugplanten. Deze plugplanten zijn in diverse rassen verkrijgbaar, mét en zonder licentie. We leveren de plugplanten van week 18 t/m week 24. Onze planten worden met de beste zorg opgekweekt zodat wij u gezonde en groeikrachtige planten kunnen leveren.

RASSEN

Loch Ness  (James Hutton, UK)

Loch Tay  (James Hutton, UK)

 

View the leaflet.

Karaka Black  (Plant & Food Research, New Zealand)

 

View the leaflet

Sweet Royalla

Growing-on plugplant and royalty via Royakkers

View the traildata.