Frambozen

Heerlijk zomerfruit!

Roze rood, fluweelzacht en zoet van smaak, frambozen zijn een ware delicatesse! Daarnaast zijn frambozen ook nog eens supergezond. Ze bevatten weinig calorieën en zitten vol vezels, vitamine C en antioxidanten. Het oogstseizoen van frambozen loopt van begin juni tot eind september. Geniet ervan wanneer het kan!

De beste zorg voor lekker en gezond fruit

Wij oogsten onze frambozen wanneer ze mooi rood en rijp zijn. Alleen de beste kwaliteit wordt geselecteerd. Na het oogsten worden de frambozen direct verpakt en gekoeld. Onze bedrijven voldoen aan de strengste normen en zijn gecertificeerd Global Gap en FSSC.

Waar worden onze frambozen geteeld?

Frambozen telen wij in tunnels op onze locatie in Sint-Oedenrode. Hier bevindt zich ook de verpakkingshal waar de frambozen gecontroleerd en verpakt worden. Direct na het verpakken gaan de frambozen de koelcel in totdat ze getransporteerd worden naar de supermarkt. Zo bent u verzekerd van de beste kwaliteit verse frambozen!

Waar kunt u onze frambozen kopen?

Onze frambozen worden verkocht in de supermarkten van Albert Heijn, verspreid over heel Nederland. Op de verpakking kunt u lezen waar de frambozen vandaan komen. Via de code op de verpakking kunnen wij de frambozen traceren tot aan het perceel en de dag waarop ze geoogst zijn! Wilt u meer weten over uw fruit? Wij beantwoorden graag uw vraag!

Van plant tot framboos

Bij Genson hebben wij het hele proces van plantvermeerdering tot aan het schapklaar leveren van de frambozen in eigen hand. Met passie, vakmanschap en innovatie telen onze mensen de meest smaakvolle frambozen. Dit doen wij op een duurzame wijze met zorg en aandacht voor onze natuurlijke omgeving.

Teelt

Wij vermeerderen en kweken onze planten in eigen beheer op in onze luisvrije kassen. Stekjes worden opgekweekt tot long canes. In de buitenteelt worden de planten vanaf het vroeg voorjaar in tunnels en later onder beschermkappen geplaatst. De planten worden middels druppelslangen automatisch voorzien van water en meststoffen.

Lees hier meer over onze planten.

Gewasbescherming

Onze planten groeien beschermd in tunnels of onder regenkappen. Hierdoor heeft het weer minder invloed op het gewas en kunnen wij biologische middelen inzetten om de planten te beschermen. Daarnaast worden niet biologische gewasbeschermingsmiddelen ingezet om overige ziektes te bestrijden. De MRL (maximale residu limiet) is het wettelijk toegestane maximale residu (restgehalte) van een stof in of op levensmiddelen. Onze normen liggen minimaal 50% onder deze wettelijke norm. Zo kunt u zorgeloos genieten van onze frambozen!

Bijen en hommels

Onze planten geven vruchten door de inzet van bijen en hommels. Zodra de bloem in bloei staat gaan de bijen en hommels aan het werk. Bloem voor bloem wordt bestoven waardoor de bevruchting plaatsvindt. Hierna begint de vrucht te groeien en kleurt van groen naar prachtig rood. En dan zijn de frambozen rijp om voorzichtig geplukt te worden!

Oogst

Vanaf begin juni tot eind september oogsten we onze frambozen. Frambozen zijn zeer delicate vruchten en moeten voorzichtig geplukt worden. Alleen de beste kwaliteit, mooi rood en rijp fruit wordt geselecteerd. In de zomermaanden kunt u volop genieten van dit heerlijke gezonde fruit!

Verpakken

Onze nieuwe verpakkingshal voldoet aan alle hygiëne eisen. De frambozen worden hier gewogen en gecontroleerd. Vervolgens wordt het bakje voorzien van een folie met opdruk waarop de herkomst te lezen is en de houdbaarheidsdatum. Daarnaast wordt er een code opgedrukt waardoor de frambozen traceerbaar zijn. Na het verpakken worden de frambozen direct in de koeling geplaatst waar ze wachten op transport naar Albert Heijn.

Transport

De aardbeien worden dezelfde of de volgende dag door Bakker Barendrecht opgehaald en afgeleverd bij Albert Heijn. Bakker Barendrecht is de inkoper van groenten en fruit voor Albert Heijn. Nauw overleg met Bakker zorgt ervoor dat vraag en aanbod zoveel mogelijk op elkaar afgestemd worden. Zo bent u verzekerd van het meest verse fruit.