Frambozenplanten

Genson Quality Plants is al jaren specialist in de vermeerdering en opkweek van frambozenplanten. Wij vermeerderen diverse rassen waaronder Tulameen en Glen Ample. U kunt bij ons terecht voor plugplanten en long canes in potten. Binnen Genson Group worden ook frambozen geteeld voor afzet in de retail. Door deze eigen kennis en ervaring zijn wij in staat de beste planten op te kweken met een hoog productiepotentieel. De vraag naar frambozen is groot, het is een heerlijke lekkernij en bovendien zeer gezond. Een interessante teelt voor zachtfruit-telers!

PLANTTYPEN

Long canes

Wij leveren long canes in diverse frambozenrassen mét en zonder licentie. De long canes produceren fruit uit knoppen van zijtakken van een tweedejaars stengel, ongeveer 10-12 weken na planten. Long canes worden in één jaar opgekweekt vanuit een plugplant. De vermeerdering vindt plaats in luisvrije kassen waarna ze uitgezet worden op onze speciale frambozenvelden. De long canes worden aan het eind van het jaar ingepakt en opgeslagen in onze eigen, moderne vriesruimtes.

Plugplanten

Wij kweken gesneden stek op in trays tot plugplanten voor zomer- en herfstframbozen. Deze plugplanten zijn in diverse rassen verkrijgbaar, mét en zonder licentie. We leveren de plugplanten van week 18 t/m week 24. Onze planten worden met de beste zorg opgekweekt zodat wij u gezonde en groeikrachtige planten kunnen leveren.

RASSEN