Prei

Lekker en gezond!

Prei is veelzijdig en een smaakmaker eersteklas. Wokken of (roer)bakken, stoven of smoren, prei is lekker in tal van gerechten. Prei is een gezonde groente en zit vol vezels, vitamines en mineralen. Prei is bovendien het hele jaar beschikbaar.

De beste zorg voor lekkere en gezonde prei

Wij telen zomerprei en winterprei in de vollegrond. We telen verschillende rassen, geschikt voor het seizoen waarin ze geteeld worden. We selecteren op rassen die minder gevoelig zijn voor ziektes om zo min mogelijk gewasbescherming te gebruiken. In de winter beschermen we de prei met vliesdoek tegen de kou. Wij voldoen aan de strengste normen en zijn gecertificeerd Global Gap en FSSC.

Onze telers

Wij telen onze prei op meerdere percelen in Noord-Brabant. De prei wordt schoongemaakt en verpakt op ons bedrijf in Sint-Oedenrode. Kijk op onze contactpagina voor meer informatie over deze locatie.

Van plant tot prei

Teelt

Wij telen het jaarrond prei. Hiervoor zetten wij kleine preiplantjes die in 90 tot 150 dagen uitgroeien tot een oogstbaar product. Onze prei wordt gezet met plantmachines. Onze medewerkers leggen de plantjes – stuk voor stuk – op een lopende band in de plantmachine. De plantjes worden vervolgens machinaal in een gleuf in de grond gezet en met loopwielen aangedrukt.

Gewasbescherming

Een succesvolle teelt start met het zorgen voor een gezonde bodem. Hiervoor gebruiken wij de teelt van Tagetes (Afrikaantjes) die ervoor zorgen dat schadelijke aaltjes uit de grond verdwijnen. Tijdens de teelt van prei houden wij het gewas vrij van ziektes door inzet van gewasbescherming. Hiervoor kiezen wij middelen die het milieu zo min mogelijk belasten.

Oogsten en verpakken

Wij oogsten onze prei machinaal waarna deze in grote kisten naar ons bedrijf getransporteerd wordt. Op ons bedrijf wordt de prei in koelcellen opgeslagen tot het moment van levering. Voor levering wordt de prei schoongemaakt en in kisten verpakt.